Turisztikai látnivalók Budapesten

Ma azoknak a híres helyeknek adunk egy listát, amelyeket kötelező ellátogatni Budapest gyönyörű városába tett látogatása során.

Budapest, Magyarország fővárosa rengeteg látnivalót kínál látogatóinak, mint például a folyóhoz közeli budai hegyek vagy a pesti vásárlás.

Kastély: A kastély a dombon található, panorámás kilátást nyújtva a folyóra, és valószínűleg ideális hely a túra megkezdéséhez. Az ingyenesen látogatható Nemzeti Múzeumban Magyarország népszerű művészeinek alkotásai láthatók. Rövid távolságra található a híres székesegyház Magyarország színes csempéivel. A folyóra néző hét torony a Magyar Birodalmat létrehozó 7 törzs emlékét idézi.

Parlament: A Parlament épülete a folyó túloldalán található, és a közelben található három másik terv közé választották.

Törökfürdő: Gellért nagyon híres hely Budapesten a törökfürdőkről. Csempézett gyönyörű kialakítású, hatalmas szauna és medence választékkal rendelkezik. Érdemes elmenni az ásványi fürdőkbe vagy egy szabadtéri hullámmedencébe, vagy pihenni a szabadban a nap alatt. Kényeztesse magát a svéd gőzfürdő és a szaunák nyújtotta örömökkel is.

Szoborpark: A központon kívül található, és a kommunista korszak hatalmas kőszobrait tartalmazza. Ajándékboltjában szobrokat, fényképeket és képeket vásárolhat.

Margit-sziget: Pest és Buda partjai között terül el ez a kertes sziget. Rengeteg park és játszótér található benne. Akár kerékpárt is bérelhet, vagy leülhet a folyóparton, hogy csodálatos kilátásban legyen része.

Gerbaud: Ez Budapest legnépszerűbb kávézója, ahol sokféle péksüteményt, süteményt és finom teát és kávét kínálnak. A Gerbaud Plazában is vásárolhat. A közelben egy fedett piac is található, ahol helyi húst és zöldséget árulnak. Kézműves termékeket, helyi ételeket és ruhákat árusító standokat is találhat. A gulyás és a helyi kolbász megér egy próbát.

Millenniumi Park: Ez a park Pesten található, hatalmas tóval, színházzal és sok múzeummal. Termálfürdő is található.

A Hősök Plázája: A Hősök Plázája az egykori elnökök és a fő törzsfőnökök szobrait tartalmazza.

Terror House: Ez egy múzeum, amely a hidegháború és a második világháború élményét nyújtja.

Ez néhány Budapest híres turisztikai látványossága. Feltétlenül látogassa meg ezeket a helyeket, ha Budapestre látogat, hogy megtapasztalja a történelmet és a szórakozást.