A klasszikus zene itt is kiváló, néhány csodálatos operaházzal.

Ha tud jegyet kapni, látogasson el a Magyar Állami Operaházba, amely Európa egyik legjobb operatársulatával rendelkezik. A budapesti zenetörténetről egyébként a Zene Múzeumban tájékozódhat. Itt található a régimódi Budapesti Operettszínház is.

A művészet szerelmesei is sok szórakozást találnak ebben a kulturális pompával teli városban. Többek között a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Művészetek Palotája várja a látogatókat. A diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes belépést kapnak mindkét fantasztikus épületbe.

Érdekes módon Budapest 23 kerületre oszlik, amelyeket római számokkal jelölnek. Budapesten alig kétmillió ember él, pedig Nagy-Budapestnek több mint hárommillió lakosa van.

A keleti blokk felbomlása óta Budapest egy rejtett gyöngyszem. Most több mint 20 millió turista megy oda évente, hogy megnézze, mit kínál ez a gyönyörű város. Sokukat vonzza az a tény, hogy Budapest viszonylag olcsó város, és az olcsó autóbérléssel kombinálva megfizethető és kellemes nyaralást tölthet itt.

Ha Budapesten keresztül vezet, ne feledje, hogy a Duna két részre osztja a várost – Budára (a nyugati parton lévő város) és Pestre (a keleti parton található város).

Ha segítségre van szüksége a tájékozódásban, akkor érdemes lehet műholdas navigációs rendszert is beépíteni az autójába, jó ötlet, ha nem beszél magyarul. Szánjon egy kis időt és nézze meg a gyönyörű Dunán átívelő hidakat, mint a Lágymányosi hidat, a Margit hidat és az Árpád hidat. Mindegyikben számos építészeti stílus található.

Budapest kihagyhatatlan területei az UNESCO Világörökség listájára kerültek: a Budai Várnegyed, a Duna-part és az Andrássy út.

Budapest egyik legpihentetőbb időtöltése a fürdőzés, hiszen ez egy régi fürdőváros, a török hódoltság idejéből megmaradt fürdőkkel. Európa minden tájáról érkeznek emberek, hogy élvezzék ezeket a meleg forrásokat és olyan kényeztető szolgáltatásokat, mint a masszázs.

A Budapest Ferihegyi Repülőtérként ismert Budapest Airport az ország legnagyobb repülőtere. Érdemes autót felvenni a Budapest Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren, mivel az körülbelül 10 mérföldre van a városközponttól. Mivel Budapest egy hatalmas város, minden bizonnyal előnyösnek találja az autót.

A repülőtér mindkét terminálján található néhány rövid távú parkoló. Van egy hosszú távú parkoló is, jó biztonsági felügyelettel. További parkolási információ a (01) 296 5505 telefonszámon. Általános információ a +36-1 296-9696, a +361 296-5449 pedig az elveszett poggyászokkal kapcsolatban.